Annukka Paloheimon
Homeopaattinen vastaanotto
 
AJANVARAUS 24h verkossa
tai arkisin P. 0400 432 450
(Myös tekstiviestit)
Eläinhomeopaatti Annukka Paloheimo Ph.D.
Keski-Uudenmaan Eläinlääkäriasema
Lintulammenkatu 6, Kerava

  KARTTA

GREEN DOG
AJANKOHTAISTA

AJANVARAUS
VASTAANOTTO
TIETOA ASIAKKAALLE
HOMEOPAATTISEN HOIDON OHJEITA
LUONTOA SÄÄSTÄVÄ HOITOMUOTO
KOTIAPTEEKKI
ASIAKASPALAUTTEITA
LUENNOT
LINKIT

Facebook
Luonnollista hyvinvointia koirallesi jo yli 20 vuotta!
     
 

Homeopaattisen hoidon ohjeita

Homeopaattiset lääkeaineet

Suomessa on saatavilla korkealuokkaisia homeopaattista lääkeaineita, jotka ovat Lääkelaitoksen rekisteröimiä. Homeopaattiset lääkeaineet ovat edullisia ja säilyvät useita vuosia. Niitä ei käytetä purkkikaupalla, vaan mahdollisimman pieninä kuureina.

Homeopaattiset lääkeaineet ovat peräisin luonnonkasveista, mineraaleista, metalleista ja eläinkunnan myrkyistä. Valmistusprosessi - lukuisten laimennosten ja sähkömagneettisten ravistelujen yhdistelmä - pyrkii säilyttämään vaikuttavan aineen viestin samalla minimoiden sivuvaikutukset.

Nimet ovat latinankielisiä (esim. Calendula = kehäkukka, Sulphur = rikki), ja niiden opettelu vie hieman aikaa. Toisaalta ne ovat saman nimisiä kaikkialla maailmassa, mikä helpottaa niiden hankkimista matkoilla. Nimen jälkeen on kirjain- ja numeroyhdistelmä, joka on erittäin tärkeä. Se ilmaisee lääkeaineen tehokkuuden - ammattitermi on "potenssi". Esimerkiksi Arnica C6 kertoo kyseessä olevan C-laimennussuhteen eli 1/100 tehdyn homeopaattisen arnikin ja potenssiin 6, eli perättäisiä laimennuksia ja ravisteluja on tehty kuusi.

Homeopaattisia lääkeaineita saat ostettua/tilattua:

Circlum Farmasia/PUR, Hämeentie 7, puh. 0600-550200 (maksullinen), info(at)circlumfarmasia.fi,
verkkokauppa: www.terveyskauppa.fi sekä

PUR Hyvinvointikauppa, Urho Kekkosen katu 8 (Kamppi), www.pur-kauppa.fi

Yleisohjeita

Homeopaattiset lääkeaineet (valmisteet) eroavat vitamiineista, yrteistä ja lääkkeistä, ne ovat aivan omansa. Noudata saamiasi ohjeita kun annat koirallesi homeopaattisia lääkeaineita. Lue ohjeet ajatuksella ja noudata niitä huolella.

Annostelu

Kuinka paljon: Yksi annos on joko yksi tabletti tai iso rae(nuppineulan pään kokoinen)
TAI 3-5 pientä raetta(nonparellin kokoisia)
TAI 5 tippaa apteekin liuosta
TAI 1 tl itsetehtyä liuosta.
TAI vastaanotolla erikseen annettu liuosohje pidempään hoitojaksoon.
Ei ole tarkkaa montako raetta annat, hoitoon vaikuttaa enemmän se, miten usein annat lääkeainetta ja mitä potenssia (vahvuutta) se on.

Iso rae tai tabletti olisi paras murskata ensin kahden lusikan välissä. Pane sitten murske koirasi suuhun, ei nieluun vaan mieluiten posken ja ikenen väliseen taskuun ja pidä varmuuden vuoksi suuta kiinni muutama sekunti.

Lääkeainetta ei pidä niellä, vaan se vaikuttaa imeytymällä suun limakalvoilta verenkiertoon. Ei siis ’kurkusta alas’ eikä liioin ruoan sekaan. Anna lääkeaine eri aikaan kuin koirasi ruoka, suositeltavaa on vähintään 15-30 minuuttia ennen tai jälkeen ruoan.

Mikäli haluat, voit antaa rakeen tai tabletin myös liuokseksi tehtynä. Pane puhtaaseen lasiin ruokalusikallinen maitoa tai keitettyä, jäähdytettyä vettä ja lisää siihen tabletti tai muutama rae. Sekoita minuutin ajan ja anna tämä liuos koirasi suuhun joko lusikalla tai kertakäyttöruiskulla.

Älä koske lääkeaineisiin. Kosketus saattaa pilata aineen, ja aine saattaa myös aiheuttaa sinussa reaktion. Käytä pullon korkkia annostelijana, tai lusikkaa.

Purkin ollessa auki varo ettei lähistöllä ole vahvoja hajuja (tupakka, hajuvesi, yms.).

Varo ettei pullosta kaadu isoa määrää rakeita. Rakeet lentävät helposti vauhdilla lattialle, eikä niitä voi käyttää uudestaan.

Säilytys

  • Säilytä homeopaattiset valmisteet huolella, etteivät ne menettäisi tehoaan.
  • Älä säilytä lääkeaineita lääkekaapissa tai keittiössä. Homeopaattiset valmisteet eivät siedä vahvoja hajuja. Paras paikka on liinavaatekaappi tai muu hajuton kaappi.
  • Älä säilytä lähellä elektromagneettisia kenttiä kuten matkapuhelin, radio, mikroaaltouuni, jääkaappi tai PC.
  • Säilytä auringolta suojattuna ja varo korkeita lämpötiloja (yli +30 °C).
  • Sulje korkki huolella joka käytön jälkeen.

 

Hoitoon reagoiminen

Miten koirani reagoi hoitoon?

Koska homeopaattiset lääkeaineet ovat niin laimennettuja etteivät ne sisällä alkuperäistä ainetta enää lainkaan, ovat ne turvallisia käyttää. Koira reagoi homeopaattisiin lääkeaineeseen vain silloin kun homeopaattisen aineen ja koiran terveyden epätasapainon välillä on vastaavuus. Siksi homeopaattisilla aineilla ei ole varsinaisia sivuvaikutuksia.

Jos keho reagoi homeopaattiseen hoitoon liian voimakkaasti, on syynä useimmiten pitkään tukahdutettuina olleet oireet (esim. pitkillä antibioottikuureilla hoidettu iho), jotka homeopaattisen hoidon aikana ensin näyttäytyvät ja paranemisen alettua katoavat. Paranemisen nopeutta ja vanhojen oireiden hetkellistä näyttäytymistä voidaan säädellä annostustiheyttä ja lääkeaineen potenssia (voimakkuutta) muuttamalla.

Varsinkin jos kyseessä on krooninen terveys- tai käytösongelma, hoidon onnistumisen kannalta on erittäin tärkeää, että tarkkailet huolella oireiden esiintymisessä tapahtuvia muutoksia ja koirasi yleisessä käyttäytymisessä ilmeneviä muutoksia. Hoidon onnistuminen riippuu pitkälti siitä, miten tarkasti ja yksityiskohtaisesti havainnoit, jotta voin tulkita koirasi reaktiot annettuun lääkeaineeseen mahdollisimman oikein.

Kehotan sinua pitämään kirjaa milloin ja kuinka usein annoit lääkeainetta, ja mitä havaintoja teit koirasi reagoimisesta.

Erityisesti huomioitavaa:

  • Energisyys ja aktiivisuus, mieliala: esimerkiksi väsyneisyys, ärtyneisyys, rauhattomuus
  • Muutokset tietyissä oireissa, esimerkiksi oksentelu, eritteet, kipu, jäykkyys, jne.
  • Onko yksittäinen oire huonompi tai parempi tiettyyn kellonaikaan, tietyn sään aikana, pahentaako tai lievittääkö oiretta lepo/liikunta, lämpö/viileä, syöminen, juominen, kosketus, painaminen, jne.
  • Muutokset veden juomisessa, ulostamisessa, virtsaamisessa, lämpö/kylmähakuisuudessa tai käyttäytymisessä.

Koska homeopaattisen lääkeaineen valinta perustuu todellisiin, havaittuihin oireisiin, yritä olla mahdollisimman selkeä havainnoimisessasi. Esimerkiksi, jos koirasi on ’vilustunut’, kuvaile tarkemmin: onko sillä nuhaa, silmäeritettä, onko tätä molemmilla puolilla vai vain toisella, eritteen väri ja koostumus, aivasteleeko koira jne.

Kuinka kauan annan homeopaattista lääkeainetta?

Koirallesi antamassani tukihoitosuunnitelmassa kerron, milloin suunnilleen toivon yhteydenottoasi ja raportointia, eli jatkokäyntiä. Tämä on vain arvioitu aikamääre, ja vaihtelee sen mukaan, miten juuri sinun koirasi reagoi annettuun lääkeaineeseen.

Reagointi voidaan jakaa kolmeen ryhmään:

Parempi:
Jos koirasi yleisolo paranee, voit jatkaa lääkeaineen antamista alkuperäisen ohjeen mukaan, kunnes olotila ei enää kohoa vaan on saavutettu tasanne. Ota yhteys vasta tässä vaiheessa. Yleisesti ottaen alhaisen potenssin lääkeainetta ei kannata antaa yli 3 viikkoa. Homeopaattinen lääkeaine toimii ärsyttämällä, niinpä ei ole hyväksi ylittää suosituksia, vaan mieluummin päinvastoin. Korkeapotenssinen (C200 ja korkeampi) lääkeaine vaikuttaa kehossa useamman viikon, äläkä anna sellaista tiheämmin kuin mitä ohjeessani sanotaan.

Ei muutosta:
Jos et havaitse mitään selkeää muutosta, jatka kuitenkin ohjeen mukaista annostusta kahden viikon ajan ennen kuin otat yhteyttä. Näin tietenkin vain jos koirasi oireilu ei ole niin voimakasta, että se vaatisi nopeampaa reagointia tai eläinlääkärin hoitoa.
Miksi jatkaa 2 viikon ajan? Tarkoitus on antaa lääkeaineelle mahdollisuus vaikuttaa, toisinaan kestää viikon ennen kuin aine tuottaa näkyviä (ulkoisia) tuloksia.
Mitä pidempään koirallasi on ollut esimerkiksi ”antibioottikierre”, sitä varovaisemmin herättelemme sen elimistöä ja alussa muutokset saattavat antaa odotuttaa.

Huonompi:
Jos koirasi oireet pahenevat tai ilmaantuu uusi oire, lopeta lääkeaineen antaminen ja ota minuun yhteyttä, niin katsomme miten edetä. Tämä tapahtuu melko harvoin ja on yleensä lievää.

HUOM! Mikäli koirasi terveydentila sitä edellyttää, ota aina viipymättä yhteyttä koirasi eläinlääkäriin!* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Etusivu
/ Green Dog / Ajankohtaista / Ajanvaraus / Vastaanotto / Tietoa asiakkaalle / Homeopaattisen hoidon ohjeita / Luontoa säästävä hoitomuoto / Kotiapteekki / Asiakaspalautteita / Luennot / Linkit